ANKARA / ETİMESGUT - Şehit Aytekin Kuru Anadolu Lisesi

Şehit Aytekin Kuru Anadolu Lisesi

Güzelkent Mahallesi Lozan Barışı Caddesi No22 ERYAMAN/ETİMESGUT/ANKARA
Vizyon
Milli Eğitim Temel Kanunu´nda yer alan genel amaçlar ile Atatürk ilke ve inkılapları doğrultusunda eğitim ve öğretimi çağdaş bir alt ypıyla evrensel standartlarda yürüterek öğrencileri akademik ve sosyal yönden toplumun değerli bireyleri olmaya hazırlayıp onların geleceğine yön veren örnek bir kurum olmaktır.
Misyon
Hayat boyu öğrenmeyi ilke edinen,ahlaki,insani ve kültürel değerlerine bağlı,olaylara yapıcı yaklaşan,uygun kararlar alabilen,sorumlu,üretken,katılımcı,okuyan,sorgulayan ve çözüm üretebilen mutlu bireyler yetiştirebilmektir.Bireysel kimliği ile sahip olduğu kültürel mirası birleştiren,toplumun gelişimine katkıda bulunan,geleceğe pozitif bakış açısıyla yön veren,özgüveni gelişmiş,kendisi ve çevresiyle barışık bireylerden oluşan bir nesil yetiştirmektir.
Öğretim Şekli :Normal egitim
doğalgaz
Ulaşım
585 numaralı otobüs 2. etap metro(ring hattı) Sıhhıyeden 542 numaralı otobüs Etimesgut Sincan´dan 531 numaralı otobüs
Eryaman, Etimesgut, Sincan, Elvankent´ten servis var.
Güzelkent Mahallesi
İlçe 8km, İl 22 km uzaklıkta
2013 %74 2014 %60 2015-2016 %66
Sportif Etkinlikler
Her dönem basketbol, voleybol, futbol ve masa tenisi branşlarında sınıflar arası turnuvalar var.
Proje Çalışmaları
OKULUMUZ; 2012 LİSELERARASI ULUSAL SOSYAL BİLİMLER OLİMPİYATI SINAV KAYGISI KONULU PROJEYLE TÜRKİYE 2. OLMUŞTUR. 2012 LİSELERARASI ULUSAL SOSYAL BİLİMLER OLİMPİYATI KÜLTÜRLER ARASI HOŞGÖRÜ KONULU PROJEYLE BRONZ MADALYA KAZANMIŞTIR. 2013 LİSELERARASI ULUSAL SOSYAL BİLİMLER OLİMPİYATI KADINA ŞİDDET VE AİLE İÇİ ŞİDDET KONULU PROJEYLE BRONZ MADALYA KAZANMIŞTIR.